RAVENOL в България

RAVENOL в България
Оторизиран дистрибутор на RAVENOL за Българи

 

RAVENOL е търговската марка на производителя Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH. Компанията е създадена от Ханс Трибел през 1946 г. в немския град Вертер. През 90-те години на 20 век продуктите на фирмата вече са търсени в световен мащаб. Изключителното качество на продуктите RAVENOL е оценено високо от автомобилната, строителната, селскостопанската и промишлената индустрия. Днес продуктите RAVENOL са представени в над 80 страни по света. От 2018 г. КАРИО ООД е официалният партньор и вносител на продуктите RAVENOL за България.

Нарастващите изисквания от страна на производителите на автомобили и различни видове техника позволяват на производителя да разширява непрекъснато асортимента. В същото време се повишава и оптимизира качеството на предлаганата продукция. Иновациите, доказаното качество и технологиите са основните предимства на RAVENOL в условията на жестоката конкуренция на пазара на смазочните материали.

Зад всеки продукт RAVENOL стои силен екип от специалисти, които разработват, тестват, произвеждат и изследват продуктите. Асортиментът е изключително разнообразен и 100% произведен в Германия. Произвеждат се моторни масла за леки, лекотоварни и товарни автомобили. А също и моторни масла за 2Т и 4Т двигатели. АТФ течности и трансмисионни масла, състезателни масла, масла за селскостопански и промишлени машини, греси, антифризи, специализирани течности и добавки. Асортиментът се разширява постоянно съгласно изискванията на ОЕМ. Сред продуктите на RAVENOL е и първото масло в света с вискозитет 0W-16, официално одобрен по стандарт API.

В момента продуктите RAVENOL са над 500 вида, продадените количества за 2017 г. са над 60 000 тона.  Оборотът на компанията надхвърля 80 милиона евро. Продуктите са одобрени от водещите производители на автомобили /OEM/. Имат действителни одобрения от Daimler (MB), Chrysler, VW, BMW, Porsche, MAN, VOLVO, MTU, Deutz, ZF, Cummins, JASO и много други.

Продуктите RAVENOL се произвеждат по специалната технология CleanSynto®, която представлява специална комбинация на базови масла. Тя включва хидрокрекинг + PAO (ПолиАлфаОлефини) + естери, със специално разработена технология на добавките. Технологията от синтетични базови масла и компоненти, заедно с комплекса висококачествени добавки повишава чистотата на двигателя. Това увеличава максимално неговият експлоатационен живот. Също така се намалява максимално отлагането на твърди частици, сажди и други замърсители, като маслото достига всички точки на смазване.

Технологията CleanSynto® гарантира също така удължени интервали за смяна на масло и пълна защита на двигателя. Намалява експлоатационните разходи и спомага за значителна икономия на гориво.

Пакетажът на RAVENOL е с изключителен дизайн, с възможност за проверка на произведената продукция и напълно защитен от фалшификация.

RAVENOL вече няколко години е технически партньор на много състезания и спортни мероприятия. Участва в много национални и международни спортни турнири и събития. RAVENOL е технически партньор и съветник на над 100 състезателни серии и отбори.

Ралф Шумахер предоставя на RAVENOL опит и подкрепа като технически съветник от 2016 г. Това партньорство е резултат от дълго и успешно сътрудничество във състезанията от Формула 3 и картинг състезания. Заедно се разработват високоефективни масла, на основа на PAO (ПолиАлфаОлефини) за моторни спортове. А също и за използване при особено тежки експлоатационни условия.